Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ
προς τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς του Γαλαξιδίου, Δεσφίνας, Ευπαλίου και όλης της Φωκίδας
Το Υπουργείο Παιδείας με μοναδικό γνώμονα την μείωση των κενών και δίχως  ίχνος παιδαγωγικού κριτηρίου προχώρησε ανάμεσα στα άλλα και στην κατάργηση ολιγομελών τμημάτων στις Ομάδες Προσανατολισμού στα ΓΕΛ Γαλαξιδίου, Δεσφίνας και  Ευπαλίου για το σχολικό έτος 2017-18 και μετά από ένα μήνα μαθημάτων, στελέχωσης και λειτουργίας των τμημάτων αυτών.
Δε μας έχει απομείνει κανένα σκαλοπάτι για να κοιτάξουμε χαμηλότερα όταν τα παιδιά μας στερούνται την μόρφωση τους, επειδή «δεν συμπληρώνονται οι ... απαιτούμενοι αριθμοί». Οι αριθμοί αυτοί που υπάρχουν άνθρωποι να τους επικαλούνται με περίσσιο θράσος για να αποδείξουν πως πράττουν το σωστό. Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν το κουράγιο να εμφανίζονται και να κάνουν δηλώσεις για Νέα Λύκεια, κούφια οράματα και νέα προγράμματα, όταν δεν μπορούν να διασφαλίσουν στους νέους ανθρώπους ίσες ευκαιρίες και την πιο στοιχειώδη εξασφάλιση της αξιοπρέπειάς τους.
Οι μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματα των προαναφερθεισών ομάδων προσανατολισμού από την αρχή του Σχολικού Έτους και σύμφωνα με τις επιλογές που έχουν οι ίδιοι κάνει για το επαγγελματικό τους μέλλον, ως δικαίωμα τους συνταγματικά κατοχυρωμένο. Σε περίπτωση μη λειτουργίας της ομάδας, αιφνιδιαστικά ανατρέπεται όλος ο προγραμματισμός και οι επιλογές τους και καλούνται μεσούσης της σχολικής χρονιάς να αλλάξουν κατεύθυνση σπουδών ή να μετοικήσουν σε άλλη περιοχή του Νομού, καθόσον η καθημερινή μετακίνηση σε άλλη σχολική μονάδα είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και κουραστική.
Άλλωστε, η μη τελική έγκριση των ολιγομελών τμημάτων, θα αποτελέσει αρχή για διαρροή μαθητών, οριστική κατάργηση τάξεων και τελικώς κατάργηση όλου του Σχολείου, με καταστρεπτικές συνέπειες για τις πόλεις του Γαλαξιδίου, της Δεσφίνας και του Ευπαλίου αλλά και όλο το νομό και την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα.
Οι  αλλαγές αυτές είναι τόσο βίαιες που δεν υπάρχουν περιθώρια για ατομικές λύσεις. Η ανάγκη συσπείρωσης όλων των συναδέλφων, γονιών και μαθητών με στόχο να οργανώσουμε τη δική μας πάλη απέναντι σε αυτά προβάλλει επιτακτική.
Για το λόγο αυτό σας καλούμε σε κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Φωκίδας, την Παρασκευή 13/10/2017 και ώρα  13.00  μ.μ. στα πλαίσια και της Πανελλαδικής Κινητοποίησης που αποφάσισε για την ίδια μέρα η ΓΣ των Προέδρων ΕΛΜΕ σε υπουργείο Παιδείας, Περιφέρειες και ΔΔΕ για να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα (ΕΠΑΛ, ΓΕΛ, Γυμνάσια και Ειδ. Σχολεία)
·         ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ
·         ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
·         ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
·         ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ