Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

ΚΑΛΕΣΜΑ της ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ
Παρασκευή 13/10/2017, 13.00 μ.μ.
Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων  ΕΛΜΕ (7/10/17)
Οι εκπαιδευτικοί, η πλειοψηφία των εργαζόμενων, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, υφίστανται επί 7 συνεχή χρόνια τις σοβαρές συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών της σκληρής λιτότητας και των μνημονίων που έχουν υπογράψει διαδοχικά οι ελληνικές κυβερνήσεις.
Οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές και στην εκπαίδευση όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και οι σημερινές, την υποβάθμισαν και όξυναν παραπέρα τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου με πιο χαρακτηριστικά τη μείωση των δαπανών, τους μηδενικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, τη ραγδαία αύξηση της ελαστικής εργασίας, τη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών (αύξηση ωραρίου, μηδενικές μεταθέσεις, ελάχιστες αποσπάσεις, συμπλήρωση ωραρίου σε 3-5 σχολεία), τη μισθολογική καθήλωση μετά από τις μειώσεις κατά 35%, τη δραματική αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 και εργασίας στα 40 για συνταξιοδότηση, την αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, την κατάργηση των υποστηρικτικών δομών κ.α.
Σε όλα αυτά προστέθηκε η πρόσφατη κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ και Ομάδων Προσανατολισμού σε Γενικά Λύκεια, ανάμεσα στα οποία και αυτά του: Γαλαξιδίου, Δεσφίνας και Ευπαλίου στο νομό Φωκίδας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Φωκίδας, την Παρασκευή 13/10/2017 και ώρα  13.00  μ.μ. στα πλαίσια και της Πανελλαδικής Κινητοποίησης που αποφάσισε για την ίδια μέρα η ΓΣ των Προέδρων ΕΛΜΕ σε υπουργείο Παιδείας, Περιφέρειες και ΔΔΕ για να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα (ΕΠΑΛ, ΓΕΛ, Γυμνάσια και Ειδ. Σχολεία)
  • ·         ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ
  • ·         ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
  • ·   ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΟ   ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
  • ·         ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ