Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Οι αγώνες είναι μπροστά μας...Τίποτα δεν τελείωσε


Όλοι τώρα πιο αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα
για Μόρφωση – Δουλειά – Ζωή με δικαιώματα!!
Χαιρετίζουμε τους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς και γονείς που βγήκαν στο δρόμο, στη Φωκίδα και σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας για τα μεγάλα προβλήματα στην Παιδεία.
Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους μαθητές μας που αψηφώντας τα πάντα έδειξαν ότι μόνο στο δρόμο του αγώνα μπορεί να βρεθεί λύση για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, για να δοθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα των σχολείων.
Με τις μαζικές και τις μαχητικές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν δόθηκε απάντηση στην κυβέρνηση που  χτυπάει το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή των νέων παιδιών.
Δόθηκε απάντηση στην κυβερνητική εξαπάτηση περί «κανονικότητας» στα σχολεία, στα τσακισμένα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, στις ελλείψεις εκπαιδευτικών και τα πολυπληθή τμήματα, στο κλείσιμο εκατοντάδων τμημάτων ΕΠΑ.Λ. και ομάδων προσανατολισμού ΓΕ.Λ., στην κατάργηση της ενισχυτικής και της Π.Δ.Σ., στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο Λύκειο.

Προκαλεί ο Υπουργός Παιδείας όταν μέσα από τη Βουλή, τη μέρα των κινητοποιήσεων, υποστηρίζει πως οι κινητοποιήσεις δεν έχουν αιτήματα και συγκεκριμένους στόχους, κατηγορώντας τους γονείς πως υποκινούν του μαθητές να χάνουν ώρες!! Δεν πρωτοτυπεί η κυβέρνηση. Τα ίδια επιχειρήματα αξιοποιούσαν και οι Υπουργοί Παιδείας των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όταν οι μαθητές έβγαιναν στο δρόμο. Είναι μακριά νυχτωμένη η κυβέρνηση αν πιστεύει  πως με τη συκοφαντία, τα ψέματα και τις απειλές θα βάλει φρένο στους αγώνες που ξεσπούν και δυναμώνουν.
Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Μαζί με τα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς.
Η μάχη που δώσαμε έφερε αποτελέσματα θετικά για τα σχολεία της Δεσφίνας και του Ευπαλίου, όμως όχι για το Λύκειο του Γαλαξιδίου και τα τμήματα του ΕΠΑΛ. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Κανένας εφησυχασμός. Δεν θα πάψουμε να παλεύουμε για την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου.  
Ο αγώνας είναι κοινός!
Ενωμένοι μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές!
Όλοι μαζί μια γροθιά μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια!
Τρίτη 7-11- 2017