Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΕΠΛΗΝΕΤ, ΕΚΦΕ, ΚΕΣΥΠ


    
 Η κατάσταση που βιώνουμε στα σχολεία μαζί με τους  μαθητές μας δυόμιση  μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, επιβεβαιώνει  με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο  "την κανονικότητα" του υπουργείου παιδείας που διατυμπάνιζε πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία. Αρχές  Δεκεμβρίου, με κενά να παραμένουν στα σχολεία, τους μαθητές των ολιγομελών τμημάτων που δεν εγκρίθηκαν σε καθημερινό Γολγοθά, τους εκπαιδευτικούς  να γίνονται μπαλάκι του πινγκ πονγκ και να μετακινούνται σε δύο, τρία μέχρι και πέντε σχολεία για να συμπληρώσουν ωράριο  και τα σχολεία να βρίσκονται  σε καθημερινά αδιέξοδα και να  προσπαθούν να κουμπώσουν στο  ωρολόγιο πρόγραμμα τους δεκάδες «επισκέπτες» εκπαιδευτικούς. Στο ίδιο πλαίσιο και η μη στελέχωση δομών όπως τα ΚΕΠΛΗΝΕΤ, ΕΚΦΕ, ΚΕΣΥΠ, και μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα και οι Ο.Φ.Α. των Διευθύνσεων. Στις 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια μέρα Σχολικού Αθλητισμού που την ευθύνη διεξαγωγής της έχουν οι Ομάδες Φυσικής Αγωγής… και οι αντίστοιχές Ομάδες ήταν στα αζήτητα.
      Είναι εμπαιγμός από πλευράς υπουργείου, από τη μια να προσπαθεί, κάνοντας τους εκπαιδευτικούς λάστιχο, να καλύψει με το λιγότερο κόστος όσο γίνεται περισσότερα κενά, κενά που το ίδιο με τις πολιτικές επιλογές του δημιουργεί, και από την άλλη να μην στελεχώνει δομές που το ίδιο έχει δημιουργήσει και λειτουργήσει μέχρι τώρα. Είναι  εμπαιγμός όταν, με προφορική εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς, κ. Χρ. Δημητρίου, διατίθεται στη Διεύθυνση εκπαιδευτικός  για να χειρίζεται  μόνο το my school .
     Είναι επίσης παράλογο και ευθύνη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς, αναιτιολόγητα να μην έχουν καν προκηρυχθεί οι θέσεις του Υπεύθυνου και του Τεχνικού Υπεύθυνου του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ και του ΕΚΦΕ όταν:
 α) εξακολουθούν να είναι σε ισχύ οι ΥΑ 92985 και 92995/Γ7/10-8-2012 που αναφέρονται στο με αρ. πρωτ. έγγραφο 182668/Δ2/12-11-2015 του ΥΠΠΕΘ για την κάλυψη των θέσεων ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ και ΕΚΦΕ
β) άλλες Περιφερειακές Διευθύνσεις ( Δυτικής Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας) από το Σεπτέμβριο έχουν προκηρύξει τις αντίστοιχες θέσεις ΚΕΠΛΗΝΕΤ.
Το ίδιο, επισημαίνουμε, έγινε και πέρυσι και μόνο αφού κατέφυγαν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ19-20 στο Υπουργείου (στο αρμόδιο Τμήμα ΣΤ') εδέησε η Περιφέρεια να κάνει την πρόσκληση  και να υπογράψει ο Περιφερειακός Δ/ντης Στερεάς Ελλάδας κ. Χρ. Δημητρίου την απόφαση (ΑΔΑ: Ω7ΘΑ4653ΠΣ-ΕΥΨ) κάλυψης κενών και κενούμενων θέσεων Υπευθύνων και Τεχνικών Υπευθύνων στα ΚΕΠΛΗΝΕΤ Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.
    Η περεταίρω καθυστέρηση προκήρυξης των παραπάνω θέσεων δημιουργεί προβλήματα τόσο στη λειτουργία των αντίστοιχων θέσεων όσο και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων από τα κενά που θα δημιουργηθούν μετά την καθυστερημένη κάλυψη των θέσεων, όσο και στους εκπαιδευτικούς του κλ. ΠΕ 19-20 που δυσκολεύονται να καλύψουν το διδακτικό τους ωράριο.
Καλούμε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Φωκίδας να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση και νόμιμη κάλυψη των ανωτέρω θέσεων καθώς υπάρχει και ανάλογη ομόφωνη απόφαση  θετικής εισήγησης από το ΠΥΣΔΕ Φωκίδας κατά την τελευταία συνεδρίασή του (πράξη 25η/27-11-2017) .


Καλούμε την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας να ακολουθήσει το, προς όφελος όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, παράδειγμα άλλων Περιφερειακών Διευθύνσεων και  να προκηρύξει άμεσα τις προαναφερόμενες θέσεις.  


Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γ.Γραμματέας


Κυριανάκης Κων/νος.                                          Πανταζής Σπ.