Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Καταγγελία της ηγεσίας της ΟΛΜΕ από το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

Λεωφόρος Σαλώνων 48

33 100   Άμφισσα

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679

elmefokidas@gmail.com


Άμφισσα     18-1-2018

ΠΡΟΣ:    Γ Σ Προέδρων της ΟΛΜΕ

 A.Π.   9  /  18-1-18


Καταγγελία της ηγεσίας της ΟΛΜΕ από το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ
    Τα νέα αντιεκπαιδευτικά – αντεργατικά μέτρα, που ψηφίστηκαν χθες 15-1-2018, δεν έπεσαν από τον ουρανό. Προετοιμαζόταν συστηματικά, ζυμωνόταν μέσα στην κοινωνία, σχεδιαζόταν τόσο στα υπερεθνικά επιτελεία όσο και στα κυβερνητικά συμβούλια, με το σιγοντάρισμα ολόκληρου του μνημονιακού μπλοκ.
    Από σήμερα, με τις ψήφους της κυβέρνησης, αλλά και της ΝΔ, μπαίνουμε σε μια νέα φάση αύξησης του ωραρίου μας και συγχωνεύσεων-κλεισιμάτων σχολείων (αλλά και μιας σειράς άλλων αντιλαϊκών μέτρων, όπως οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας) για το καλό της “εθνικής οικονομίας”, δηλαδή των τραπεζών.
    Απέναντι σ' αυτά, η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΟΛΜΕ επέλεξε να σωπάσει. Ακολουθώντας την τακτική “δεν είναι τίποτα σίγουρο, περιμένουμε μέχρι να κατατεθούν τα νομοσχέδια”, αφόπλισε τον κλάδο, τον έφερε παραλυμένο την ημέρα της ψήφισης, να περιμένει απλά το μοιραίο.
    Καταγγέλλουμε τη στάση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ, στάση που πρόσφερε τις καλύτερες υπηρεσίες στην κυβερνητική αθλιότητα. Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες να γυρίσουν την πλάτη σ' αυτόν τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να αρνηθούν την απαξίωση των σωματείων τους και να πάρουν στα χέρια τους τον αγώνα για τη Δημόσια Εκπαίδευση και τα λαϊκά δικαιώματα.
Για το ΔΣ

             Ο Πρόεδρος                                                    Ο  Γ .Γραμματέας


  Κ.Κυριανάκης                                                      Σπ. Πανταζής